Find a safe place to become who you are

PSILOCYBINE

Lang voor onze Woodstock-periode werden heilzame plant-medicijnen al in ceremoniële vorm gebruikt. Vele duizenden jaren voor Christus, van Noord-Afrika tot Zuid-Amerika, zijn er grottekeningen van ceremonies met paddenstoelen gevonden, tempels vol beelden van de heilige paddenstoel ontdekt en duizenden stenen en hout gesneden beeldjes opgegraven.
Toen de Spanjaarden aan het begin van de 16e eeuw midden-Amerika begonnen over te nemen, documenteerden ze het gebruik van psilocybine door de inheemse bevolking en beschreven de traditionele ceremonies van een spirituele en goddelijke aard.
Zo alternatief zijn deze medicijnen dus niet ;-)

Psilocybine is officieel nog niet als medische toepassing erkent, maar inmiddels worden er vergaande onderzoeken uitgevoerd door Harvard University, maar óók in Nederland lopen er inmiddels onderzoeken met patiënten die onder begeleiding Psilocybine nemen tegen depressies en trauma, waaronder in Groningen, Utrecht en Maastricht.

In paddo's en truffels zitten dezelfde bewustzijnsveranderende en hallucinogene stof.
Deze werkzame stof is Psilocybine, dat in het lijf wordt omgezet in psilocine en iemands ervaring van de “werkelijkheid" verandert.
Ruimte, tijd, omgeving, gevoelens en waarneming worden hierdoor anders beleefd. 

 Mensen ervaren Psilocybine heel verschillend, maar over het algemeen zijn er wel een paar belangrijke overeenkomsten te vinden.

Lees hier meer over die diepe spirituele ervaringen tijdens de ceremonie.

.

Een trip kan heel heftig zijn, En zeker als je je daar niet op instelt, kun je daar door overvallen worden. Paddo's en truffels zijn echter over het algemeen niet gevaarlijk voor de gezondheid.

De werkzame stoffen zijn niet schadelijk.
Toch kunnen mensen door onverantwoord gebruik wel in de problemen komen. De negatieve verschijnselen kunnen vooral optreden in een verkeerde omgeving, bij verkeerde intenties, door individuele gevoeligheid, in combinatie met medicijn gebruik, bij hoge doseringen en/of door overdoseringen als je je lichamelijk of geestelijk niet goed voelt.
Met dit plant-medicijn moet je op een heel respectvolle manier omgaan.


Goeie begeleiding is de key hier!

 

guatemalamushroom1a_edited.jpg
logo UMCG.png
1200px-Psilocybn.svg.png
ayahuasca-dmt-cosmos.jpg